In de ochtend pakken we onze bagage in, en dan blijkt dat we veel minder bagage hebben dan we hadden verwacht, maar 13 kg in plaats van de 25 kg die we hebben bijgekocht. We checken nu ook on-line in.
Om 2 uur worden we opgehaald.
Het is druk onderweg, erg druk, maar we hebben gelukkig genoeg tijd, en om 4 uur zijn we op
Rotterdam The Hague Airport.
De Transavia-vlucht heeft vertraging, we kunnen
niet zien hoeveel.
Wel kunnen we zelf de bagage inchecken en door de kontrole gaan.
Na de kontrole komen we bij de gates, we zien nog steeds niet hoeveel vertraging er is.
In een winkeltje kopen we bier en wijn en drinken dat op ons gemak op.
Taeng heeft gevraagd of we een speciaal soort sigaretten voor haar willen kopen, maar die
zijn niet te koop in dat winkeltje.
Het steeds drukker, er komen steeds meer Transavia-vluchten met vertraging, en er landen ook
steeds meer Transavia vliegtuigen.
We hebben trek en we kopen wat te eten, het is moeilijk om nog een zitplaats te vinden om te
eten.
Dan staat er opeens op de monitors dat de gate waar wij door moeten vertrekken open is.
Na nog een tijdje wachten kunnen we aan boord, lopend.
Er is een klein half uur vertraging.
Het vliegtuig is misschien voor driekwart vol.
De vlucht verloopt rustig, en tegen betaling is er wat te eten en te drinken.
We landen op Pula, en lopen naar de bagageband. Daar moeten we even wachten, maar de bagage komt wel snel. En dan gaan we op zoek naar iemand van TUI die ons moet vertellen met welke bus we mee moeten. De bus is snel gevonden, er komen nog twee mensen voor hetzelfde hotel, en nog drie mensen voor een ander hotel in dezelfde plaats, Vrsar. Het is ongeveer een uur rijden, het is al donker en we zien niets van de omgeving.
Het inchecken gaat netjes en snel, en er wordt goed uitgelegd hoe we bij ons apartement
kunnen komen.
Het is inmiddels al 10 uur geweest en we willen wel wat eten.
Maar de keukens van het hotel zijn om 10 uur dicht gegaan, misschien kunnen ze pizza voor
ons bestellen, maar dat kan dan toch ook weer niet.
De receptie adviseert ons om de bagage naar het apartement te brengen en dan op de boulevard
op zoek te gaan naar eten.
Leuk, maar we kennen de hele omgeving niet.
We brengen de bagage naar de kamer, over een paar steile hellingen.
De eerste indruk van de kamer is dat het er ruim en netjes is, gelukkig.
We lopen terug naar de receptie en de uitgang van het hotel, en onderweg zien we twee
roltrappen, jammer dat dat niet is verteld want dat scheelt behoorlijk wat geklim met
bagage.
Vrij gemakkelijk vinden we de boulevard, op het licht afgaan, en daar zijn nog zaken open.
We kiezen voor Grill & Bar Prince, waar we wat eten, niet goed en niet slecht, maar het vult.
Dan drinken we nog wat in de zaak ernaast, Caffe Bar Nieves.
Om twaalf uur komt de rekening, de zaak gaat dicht en wij gaan terug naar het hotel.
We gaan slapen, opruimen komt morgen wel.
Geschreven op: 2024-09-08
We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken.
Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als
(positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming,
het weer en vele andere factoren.